Het Hamamritueel

Introductie

Het hamamritueel. In het midden van de warme en vochtige hamam-arena onder de koepel bevindt zich de verwarmde buiksteen. Hier kunt u zich lekker op ontspannen en verwarmen. In de hamam-arena worden geen behandelingen gegeven. Om u de nodige privacy te geven speelt het hamamritueel zich af achter de hamam-arena. Hier wordt het scrubben en inzepen gedaan. In de hamam-arena bevindt zich ook een stoomcabine en whirlpool.

Scrubben

Deze speciale hamam-massage verloopt volgens een zeer oude techniek en traditie, waarbij natuurlijk ontspanning belangrijk is. Dode huidcellen worden verwijderd met de kese (peelinghandschoen), tegelijkertijd wordt de doorbloeding van het bindweefsel gestimuleerd. Na het scrubben voelt uw huid zacht en glad aan en kan deze door de geopende poriën weer ademen. Hierna volgt het zeepritueel. Het inzepen geeft u een heerlijk ontspannen gevoel.

Inzepen - Massage -Behandeling

De zeep zit in een speciale zak; deze wordt rondgezwaaid waardoor veel schuim ontstaat. Door lange halen en zachte knedingen met subtiele drukpuntmassages af te wisselen, is de zeepmassage zeer ontspannend. Na het afspoelen kunt u bijkomen in de relaxruimte of restaurantgedeelte en daarna nog genieten van diverse andere vervolgbehandelingen.

Oliemassage

De oliemassage vindt plaats in een van onze beautysalons. U kunt eventueel samen met uw partner of vriend/vriendin naast elkaar genieten van een heerlijke nek-, rug- en beenmassage.

Modder- / chocoladepakking

De modderpakking versterkt het immuunsysteem, ontslakt en ontgift het lichaam. Er kunnen verschillende heilzame klei- of moddersoorten worden gebruikt. Omdat uw huid gescrubd is en uw poriën open staan kan de pakking goed uw huid doordringen. Chocolade is rijk aan mineralen, vitaminen en stimulerende stoffen. De pakking heeft een vitaliserende, afslankende en verstevigende werking en geeft tevens een optimale ontspanning. De chocolade houdt het weefsel elastisch, stimuleert de vetafbraak, voert vocht af en beschermt het lichaam. Ook vermeerdert de cacao de aanmaak van endorfine in het lichaam waardoor het geluksgevoel in de geest wordt geprikkeld.

Relaxruimte

Na de hamam-behandelingen kunt u in uw badjas doorgaan naar de relaxruimte. Hier kunt u lekker bijkomen onder het genot van een warm of koud drankje. Als het buiten koud is, brandt binnen de open haard.